ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαρία Ηλιάκη: Μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε το πιο λαχταριστό γλυκό στον Στέλιο Μανουσάκη- Σου έχουμε την συνταγή

Η Μαρία Ηλιάκη και οι ζαχαροπλαστικές της επιδόσεις!
07.03.2022
2
'
Μαρία_Ηλιάκη Μαρία Ηλιάκη: Μπήκε στην κουζίνα

Η Μαρία Ηλιάκη εκτός από επιτυχημένη παρουσιάστρια, πλέον υπηρετεί και τους ρόλους της νέας μανούλας και της αφοσιωμένης συντρόφου. Από το 2018 είναι σε σχέση με τον γνωστό γυναικολόγο Στέλιο Μανουσάκη και πρόσφατα απέκτησαν μαζί μία κορούλα, την μικρή Κατερίνα που ήρθε στη ζωή πριν 10 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Μαρία Ηλιάκη - Στέλιος Μανουσάκης: Οι "τρυφερές" φωτογραφίες με το μωρό τους

Η Μαρία Ηλιάκη λοιπόν ως αφοσιωμένη σύντροφος και μητέρα δεν παραλείπει να ξοδεύει χρόνο στην κουζίνα για να δημιουργεί γευστικές λιχουδιές για τους αγαπημένους της. Κάτι τέτοιο έκανε πρόσφατα αφού με ανάρτησή της στο instagram ενημέρωσε τους 585.000 ακολούθους της, ότι μπήκε στην κουζίνα για να δοκιμάσει τις επιδόσεις της στη ζαχαροπλαστική φτιάχνοντας κέικ για οτν αγαπημένο της Στέλιο Μανουσάκη.

Μάλιστα στη λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε: "Αγάπη είναι να ξυπνάς από τις 7 για να ΤΟΥ φτιάξεις το αγαπημένο ΣΟΥΣ κέικ!"

Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Ηλιάκη που συγκέντρωσε πάνω από 16.000 likes.

 

 

Σε περίπτωση που θες και εσύ να μπεις στην κουζίνα για τους δικούς σου ανθρώπους αλλά και για εσένα την ίδια (γιατί όχι;) , σου έχουμε τη συνταγή για το λαχταριστό κέικ βανίλια που προτιμά η Μαρία Ηλιάκη και ο Στέλιος Μανουσάκης!

Το εύκολο, κλασικό κέικ βανίλια που αγαπάμε! Φτιάξτε αυτό το γλυκό για κάθε ώρα, είναι φανταστικό, ζουμερό και πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κέικ βανίλια
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 γραμ. γάλα
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 450 γραμ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Για τη φόρμα
  • Λίγο μαλακό βούτυρο
  • Λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αυτή τη συνταγή για το πιο εύκολο & νόστιμο κέικ βανίλια, που βγαίνει αφράτο και φουσκωτό, όπως και για όλα τα κέικ, όλα τα υλικά, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Θα δουλέψουμε με μίξερ σταθερό ή με μίξερ χειρός. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C  στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε με μαλακό βούτυρο μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση με διάμετρο 25 εκ. Φροντίζουμε το βούτυρο να καλύψει καλά όλα τα τοιχώματα της φόρμας καθώς και γύρω από την τρύπα. Πασπαλίζουμε με δύο κουταλιές αλεύρι και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Για το κέικ βανίλια

  1. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού μέσα στο γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο κάδο του μίξερ για 1 λεπτό να αφρατέψει και να κρεμώσει.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ.
  4. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 -4 λεπτά μέχρι σχεδόν να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα μαζί με το βούτυρο.
  5. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα του βούτυρου με τη ζάχαρη. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό χτυπάμε με το μίξερ ώστε να το πίνει το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
  6. Σκάβουμε τον κάδο του μίξερ με μαλακή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιούνται σωστά τα υλικά από κάτω έως πάνω. Συνήθως βούτυρο με ζάχαρη μένουν κολλημένα στα τοιχώματα του κάδου.
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  8. Ρίχνουμε στο μείγμα λίγες κουταλιές από το αλεύρι ώστε να δέσει το κέικ γιατί σε αυτή τη φάση το μείγμα δείχνει να έχει κόψει.
  9. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο χαμηλό και εναλλάξ προσθέτουμε γάλα και αλεύρι. Ξεκινάμε πάντα με αλεύρι και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
  10. Αδειάζουμε το κέικ βανίλια μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.
  11. Χτυπάμε απαλά την φόρμα στον πάγκο ώστε να απεγκλωβιστεί τυχόν αέρας που εγκλωβίστηκε με το στρώσιμο του μείγματος στη φόρμα.
  12. Ψήνουμε το εύκολο κέικ βανίλια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, τοποθετώντας το στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  13. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας να ροδίσει η επιφάνειά του.
  14. Ελέγχουμε πάντα αν ψήθηκε το κέικ στην καρδιά του.
  15. Βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στη μέση του κέικ και αν αυτή βγαίνει καθαρή από ζύμη, τότε είναι έτοιμο και καλοψημένο.
  16. Αφήνουμε το ψημένο κέικ βανίλια να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και λίγο να κρυώσει.
  17. Αναποδογυρίζουμε το νόστιμο κέικ με προσοχή στη σχάρα να κρυώσει τελείως και να τραβήξει την υγρασία του.

Το κέικ βανίλια είναι κλασική και σταθερή αξία! Ποτέ δεν σε απογοητεύει!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Δείτε ακόμη: Μαρία Ηλιάκη: Δείτε το καλόγουστο σαλόνι του σπιτιού της, στη Νέα Σμύρνη

Αγαπημένο