ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κάτια Ζυγούλη: Η δίαιτα που κάνει και πώς να την εφαρμόσεις και εσύ

Το μοντέλο διατροφής που ακολουθεί για να διατηρεί το σώμα της!
3
'
Κάτια Ζυγούλη τι δίαιτα κάνει NDP/NIKOS ZOTOS

Η Κάτια Ζυγούλη έχει αναμφίβολα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της ελληνικής showbiz. Η ίδια, αν και μανούλα τεσσάρων παιδιών, διατηρείται εδώ και αρκετά χρόνια σταθερή στα κιλά της ακολουθώντας μια συγκεκριμένη «δίαιτα», η καλύτερα ένα συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής. Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc, αναλύουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Ζυγούλη σε πρόσφατο βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, κάνει διαλειμματική δίαιτα και το συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής φαίνεται πως έχει αρκετά καλά αποτελέσματα σε εκείνη.

«Έχω κυτταρίτιδα από την κοιλιά μέχρι τον αστράγαλο. Κάνω διαλειμματική δίαιτα, αυτό που τρως τις 8 ώρες και τις 16 όχι. Αλλά τις 8 ώρες μην του δώσετε και καταλάβει, χρειάζεται μέτρο. Δύο γεύματα, καλό φαγητό, καλή ποιότητα, όχι λιπαρά» είπε αρχικά αναφορικά με το σώμα της.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία, η δίαιτα που κάνει η Κάτια Ζυγούλη

H διαλειμματική περιορίζει μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα ή μερικές φορές και τα δύο τις ώρες και την ποσότητα που θα φάμε. Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις.

Η εναλλακτική διαλειμματική νηστεία, όπου τρώμε κανονικά κάθε δεύτερη μέρα. Στις ενδιάμεσες μέρες λαμβάνουμε μόνο το 25% των καθημερινών θερμιδικών αναγκών, σε ένα μόνο γεύμα. Για παράδειγμα εάν προσλαμβάνουμε 1.800 kcal τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, θα φάμε ένα γεύμα 450 kcal (και τίποτα άλλο) την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο.

Στην προσέγγιση 5:2, τρώμε κανονικά για 5 συνεχόμενες ημέρες. Τις άλλες 2 συνεχόμενες ημέρες, προσλαμβάνουμε καθημερινά μόνο 400-500kcal την ημέρα.

Δες και αυτό: Είναι η διαλειμματική νηστεία η λύση για να χάσεις βάρος;

Στο μοντέλο 16:8, κάθε μέρα είναι η ίδια: τρώτε κανονικά μέσα σε μια 8ωρη περίοδο, όπως μεταξύ 9π.μ.-5μ.μ. και στη συνέχεια μεσολαβεί νηστεία για 16 ώρες. Το συγκεκριμένο μοντέλο της διαλειμματικής νηστείας είναι και αυτό που κάνει η Κάτια Ζυγούλη.

Τι πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να κάνεις και εσύ διαλειμματική νηστεία/δίαιτα

Η διαλειμματική νηστεία έχει εφαρμοστεί κυρίως σε ζώα και σε μικρές ομάδες ενηλίκων νεαρής ηλικίας, για σύντομες μόνο χρονικές περιόδους. Συνεπώς, τα ελλιπή καθιστά επιφυλακτική την εφαρμογή της ευρήματα σε ανθρώπους. Συγκεκριμένα, η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όσον αφορά στην απώλεια βάρους, η απότομη μείωση κιλών μπορεί να επηρεάσει τα οστά, το συνολικό ανοσοποιητικό σύστημα και τα επίπεδο ενέργειας. Ταυτόχρονα, η στέρηση γλυκόζης, που είναι το βασικό καύσιμο των κυττάρων, λόγω των αυξημένων ωρών νηστείας, είναι πιθανό να σου δημιουργήσει σωματική και πνευματική κόπωση.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Κάτια Ζυγούλη: Η γυμναστική και τα μυστικά της που πρέπει να ακολουθήσεις

Επιπλέον, οι 16 ώρες νηστείας που προτείνει το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα πιθανότατα να δημιουργήσει προβλήματα σε άτομα με γαστρίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αυξημένες ώρες που μένει κάποιος νηστικός έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή έκκριση γαστρικού υγρού στο στομάχι, το οποίο λόγω της οξύτητάς του μπορεί προκαλέσει καούρες, τυμπανισμό και να επηρεάσει αρνητικά τη χλωρίδα του εντέρου, δημιουργώντας πιο έντονα συμπτώματα κολίτιδας . Επιπλέον, η διαλειμματική νηστεία ενώ υπόσχεται ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, σε άτομα που λαμβάνουν αντιδιαβητική αγωγή είτε με δισκία είτε με ινσουλίνη, είναι πιθανόν να έχουν περισσότερες κρίσεις υπογλυκαιμίας, λόγω των αυξημένων ωρών νηστείας.

Λειτουργεί τελικά ή όχι;

Είναι σίγουρο πως αν μειώσεις τις θερμίδες που τρως την ημέρα, συγκριτικά με εκείνες που λαμβάνεις αυτή τη περίοδο για παράδειγμα, θα χάσεις κιλά, μιας και θα έχεις ένα θερμιδικό έλλειμα. Σαφώς, με αυτό το τρόπο η διαλειμματική νηστεία, όπως και οποιαδήποτε άλλη δίαιτα δουλεύει, αλλά θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεσαι  πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο, ο οποίος κάνοντας τις απαραίτητες σωματομετρήσεις και λαμβάνοντας υπόψιν το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό σου, θα σχεδιάσει τη διατροφή που ταιριάζει στο δικό σου οργανισμό. Αν μη τι άλλο, θέλεις να χάσεις κιλά, και όχι να θυσιάσεις την υγεία σου, στο βωμό της ζυγαριάς.

Αγαπημένο