ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ιωάννα Τούνη: Τι έκοψε από τη διατροφή της επειδή προκαλεί δυσανεξία στο γιο της;

Η Ιωάννα Τούνη άλλαξε τη διατροφή της ώστε να σταματήσουν οι κολικοί του γιου της!
22.03.2023
1
'
Ιωάννα Τούνη: Τι έκοψε απο τη διατροφή της επειδή προκαλεί δυσανεξία στο γιο της; Instagram

Η Ιωάννα Τούνη έχει μια καθημερινή επαφή με τους ακολούθους της και συχνά μοιράζεται μαζί τους στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της.

Αυτή την περίοδο, η influencer και επιχειρηματίας και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου βιώνουν μια σειρά από έντονα συναισθήματα, καθώς πρόκειται για τους πρώτους μήνες ζωής του γιου τους.

Δε θα μπορούσε λοιπόν η Ιωάννα Τούνη να μην ενημερώνει τους ακολούθους της για αυτό το νέο και τόσο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι άλλαξε στη διατροφή της επειδή προκαλεί δυσανεξία στο γιο της, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ιωάννα Τούνη: Οι κολικοί του γιου της και ο τρόπος για να τους αποφεύγει

 

Η Ιωάννα Τούνη έχει αναφέρει αρκετές φορές στα social media πως ο γιος της έχει κολικούς, κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα μωρά τις πρώτες εβδομάδες ζωής.

Ως βρεφικός κολικός ορίζεται, σύμφωνα με τον Παιδίατρο και Επιμελητή της Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, Ηλία Μπούζιο, το χωρίς εμφανή αιτία κλάμα του βρέφους που διαρκεί περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα, τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα και για πάνω από 3 εβδομάδες. Είναι μία κατάσταση αρκετά στρεσσογόνα τόσο για το βρέφος όσο και για τους γονείς του. Οι κολικοί είναι πολύ συχνοί, αφορούν το 40% των βρεφών, συνήθως ξεκινούν μεταξύ της 3ης και της 6ης εβδομάδας ζωής και υποχωρούν, όταν το μωρό φτάσει στην ηλικία των 3-4 μηνών. Παρά την παρουσία των κολικών, τα βρέφη είναι υγιέστατα και η ψυχοκινητική και σωματική ανάπτυξη τους φυσιολογική.

Η Ιωάννα Τούνη δημοσίευσε πρόσφατα ένα Insta story και εξήγησε πως έκανε μερικές αλλαγές στη διατροφή της, ώστε να περιορίσει το πρόβλημα των κολικών του γιου της.

Δείτε επίσης: Ιωάννα Τούνη: Αυτή είναι η θεραπεία που κάνει στο πρόσωπό της για σύσφιξη και διόρθωση ρυτίδων

«Δεν είμαι γιατρός, μην παρεξηγηθώ! Απλά σας λέω κάτι που βοήθησε εμένα με το μωράκι και τους κολικούς! Και ελπίζω να βοηθήσει και άλλες μανούλες!», σημείωσε αρχικά η Ιωάννα Τούνη.

Και στη συνέχεια, ανέφερε πως έκοψε τα αγελαδινά προϊόντα, τα οποία έχουν λακτόζη και προκαλούν δυσανεξία στα μωρά.

«Επειδή ότι τρώει η μαμά, περνάει απευθείας στο μητρικό γάλα…εγώ έκοψα τα αγελαδινά προϊόντα, τα οποία έχουν λακτόζη και συνήθως προκαλούν δυσανεξία στα μωρά (και τους ενήλικες) φουσκώματα και προβλήματα στην πέψη!», έγραψε η Ιωάννα Τούνη, δίνοντας ένα tip στους γονείς ενάντια στους κολικούς.

Εικόνα
ιωαννα τουνη γιος

Πράγματι, πολλές φορές, σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και τα βρέφη μπορεί να παρουσιάσουν δυσανεξία στη λακτόζη. Έτσι, όταν η μητέρα καταναλώνει γαλακτοκομικά και το μωρό θηλάζει, ενδέχεται να εμφανίσει κολικούς. Αν, λοιπόν, το μωράκι σας έχει κολικούς, σταματήστε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά για διάστημα περίπου 2 εβδομάδων. Έτσι, θα διαπιστώσετε, αν οι κολικοί οφείλονταν σε δυσανεξία στη λακτόζη.

Μάθετε ακόμα: Ιωάννα Τούνη - Δημήτρης Αλεξάνδρου: Τι είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού που κάνουν στο γιο τους;

Αγαπημένο