ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Χριστίνα Μπόμπα: Τι είναι η μέθοδος BLW που ακολουθεί για την διατροφή των διδύμων;

Όσα θέλετε να ξέρετε για την μέθοδο BLW που κάνει η Χριστίνα Μπόμπα στις κόρες της
14.07.2022
1
'
Χριστίνα Μπόμπα: Τι είναι η μέθοδος BLW που ακολουθεί για την διατροφή των διδύμων; Χριστίνα Μπόμπα

Η Χριστίνα Μπόμπα, ως μια νέα μανούλα περνά ίσως και την καλύτερη φάση της ζωής της δημιουργώντας ολοένα και περισσότερες τρυφερές στιγμές με τις κόρες της και τον σύζυγό της Σάκη Τανιμανίδη.

Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που επιλέγει να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, στιγμές από την καθημερινότητά της με τις δίδυμες κόρες της, Αριάνα και Φιλίππα.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι είναι η μέθοδος BLW που ακολουθεί η Χριστίνα Μπόμπα για την διατροφή των παιδιών της, τότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Σάκης Τανιμανίδης: Μας δείχνει ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό από τα χεράκια της μαμάς του

 

 

 

Η Χριστίνα Μπόμπα αποτελεί ένα ενεργό μέλος στα social media και κυρίως του Instagram μιας και ο λογαριασμός της αποτελείται από 729k χιλιάδες followers με τους οποίους μοιράζεται καθημερινά στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της, τα επαγγελματικά της βήματα αλλά και τις αγαπημένες της οικογενειακές στιγμές που περνά με τον Σάκη Τανιμανίδη και τις δίδυμες κόρες τους. 

Αυτή τη φορά η influencer μοιράστηκε μαζί μας την μέθοδο που χρησιμοποιεί όταν ταΐζει τις κόρες της, η οποία λέγεται baby-led weaning (BLW).

Διάβασε εδώ: Χριστίνα Μπόμπα: Αυτός είναι ο πατέρας της και πεθερός του Σάκη Τανιμανίδη - Η ομοιότητα μεταξύ τους

 

 

Τι είναι η μέθοδος BLW που χρησιμοποιεί η Χριστίνα Μπόμπα στη διατροφή των διδύμων;

Ο όρος baby-led weaning (BLW) αναφέρεται στην εισαγωγή των στερεών τροφών, ως μία μέθοδος που μπορεί να επιλεχθεί από τους γονείς, η οποία επιτρέπει στο παιδί να έχει τις δικές του επιλογές και την ελευθερία για γευστικές δοκιμές και πειραματισμούς με το φαγητό του.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την ηλικία των 6 μηνών, παράλληλα με το θηλασμό, καθώς το μητρικό γάλα εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια τροφή για το μωρό. Η μέθοδος συνοδεύεται από πλεονεκτήματα που ευνοούν την φυσική τάση και επιθυμία του παιδιού για πειραματισμό, εξερεύνηση και παιχνίδι!

Η εισαγωγή των στερεών τροφών γίνεται σταδιακά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις του παιδιάτρου, με συγκεκριμένες υφές και μεγέθη να δοκιμάζονται σταδιακά, χωρίς ίχνος βιασύνης και πίεσης από τους γονείς.

Δες ακόμη: Χριστίνα Μπόμπα: Ξεκίνησε γυμναστική μετά από 2 χρόνια- Η “σκληρή” προπόνηση που έκανε

Το παιδί επιλέγει μόνο του τι θέλει να δοκιμάσει και πόσο επιθυμεί να καταναλώσει, ενώ στα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου εντάσσονται η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας, τη βελτίωση της επιδεξιότητας και της συνεργασίας ματιών-χεριών και την ανάπτυξη της ικανότητας μάσησης αλλά και ομιλίας.

Πώς ξέρουμε ότι το μωρό είναι έτοιμο για τη μέθοδο Baby led weaning;

Η μέθοδος BLW θα πρέπει να ξεκινήσει όταν το ίδιο το μωρό δείξει πως είναι έτοιμο, θα πρέπει ωστόσο οι γονείς να ακολουθήσουν σε κάθε βήμα πιστά τις οδηγίες του παιδιάτρου, τόσο για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, όσο και για τα βήματα με τα οποία θα πρέπει να εισάγουν σταδιακά τις τροφές, την υφή, τον τρόπο παρασκευής τους, το χρόνο που μεσολαβεί από την εισαγωγή της μίας τροφής στην άλλη και την αποφυγή εκδήλωσης τροφικών αλλεργιών.

Αγαπημένο