ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φαίη Σκορδά: Τι παραλείπει από τη διατροφή της η παρουσιάστρια και γιατί

Τι βάζει σπάνια στο διατροφικό της πλάνο;
13.01.2021
3
'
Φαίη Σκορδά διατροφή

Η Φαίη Σκορδά, έχει παραδεχτεί ότι η καλλίγραμμη σιλουέτα της, δεν οφείλεται μόνο στο DNA της, αλλά και στην προσεγμένη διατροφή της. Μάλιστα, η ίδια δεν τρώει σχεδόν ποτέ κόκκινο κρέας, αφού όπως έχει δηλώσει, έχει κληρονομική προδιάθεση στην υψηλή χοληστερίνη. Συνήθως, προτιμάει το κοτόπουλο ή το ψάρι, ενώ σπάνια θα ενδώσει και θα φάει είτε χοιρινό, είτε μοσχάρι. Μάλιστα, αστειευόμενη η Φαίη Σκορδά είχε πει στον αέρα της εκπομπής της ότι ακόμα το σουβλάκι της το παίρνει με γύρο κοτόπουλο!

Χοληστερίνη και προβλήματα υγείας

Σύμφωνα με έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Harvard η χοληστερίνη, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων και με την αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όταν υπάρχει στο αίμα σε υπερβολικές τιμές (υπερχοληστερολαιμία) αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, δύο από τις κύριες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη.

Η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί έναν βασικό παράγοντα αντιμετώπισης και πρόληψης της χοληστερίνης γι' αυτό και οι ειδικοί συστήνουν την επίσκεψη σε ειδικό παθολόγο ή διατροφολόγο για ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης με στόχο τη ρύθμιση της χοληστερίνης και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους γενικότερα. Όσον αφορά στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, χοιρινό) θα πρέπει να περιορίζεται στις 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μήπως να αντικαταστήσεις το κόκκινο κρέας με τη σόγια; 

H τακτική κατανάλωση γευμάτων που εμπεριέχουν πρωτεΐνη σόγιας μπορεί να μειώσει 3% έως 4% την κακή χοληστερίνη όπως υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη από το St. Michael Hospital. Το ποσοστό μπορεί να σου φαίνεται μικρό αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι σημαντικό οπότε αν είσαι λάτρης του κόκκινου κρέατος η εναλλακτική της σόγιας σε κάποια γεύματα είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες φυσικές λύσεις για τη μείωσή της, στις οποίες έχουμε επίσης αναφερθεί.

Αγαπημένο