ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δανάη Μπάρκα: Η πρωινή ατασθαλία που έκανε η παρουσιάστρια και η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό

Μας "έτρεξαν" τα σάλια!
07.02.2022
2
'
danah

Η Δανάη Μπάρκα έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη της για το φαγητό και δη για τα γλυκίσματα.

Ωστόσο, η δημοφιλής παρουσιάστρια προσπαθεί να διατηρεί μια ισορροπημένη διατροφή και να μη κάνει πολλές ατασθαλίες. Υπάρχουν όμως και μέρες που επιβάλλεται να απολαύσουμε ένα νόστιμο γλυκό και να δώσουμε ενέργεια στον εαυτό μας!

Μάθετε ακόμη: Δανάη Μπάρκα: Το βιογραφικό, τα κιλά που έχασε, και το ύψος της

Έτσι λοιπόν πρόσφατα η Δανάη Μπάρκα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την πρωινή γευστική ατασθαλία της.

Συγκεκριμένα η ίδια, απόλαυσε μπροστά στο τζάκι της δύο λαχταριστές βάφλες με φυστικοβούτυρο και φρούτα του δάσους.

Το φυστικοβούτυρο, εκτός από υπέροχη γεύση, έχει επίσης ουσίες που είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία, όπως πρωτεΐνη, καλή χοληστερόλη και φυτικές ίνες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα:

Εικόνα
δαναη

 

Ακολουθήστε τα βήματα της καλύτερης συνταγής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και φτιάξτε τέλειες σπιτικές βάφλες.

Απ΄έξω τραγανές και μέσα αφράτες και λαχταριστές!

Υλικά συνταγής

  • 1 ¼ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μπαστούνι (125 γραμ.) βούτυρο
  • 2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κοφτή κ.σ. μαγιά στιγμής
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις πιο τραγανές βάφλες, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη χυλό για τέλειες σπιτικές βάφλες. Βάζουμε το γάλα με τα κομμάτια βουτύρου σε κατσαρολάκι με χοντρή βάση. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο ανακατεύοντας που και που. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα. Ρίχνουμε το μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες, αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν τραγανές.

Μυστικά για σπιτικές βάφλες, τραγανές και αφράτες

  • Όλα τα υλικά για τις σπιτικές βάφλες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για να γίνουν τραγανές απέξω οι βάφλες και αφράτες μέσα, πρέπει να ξεκουράζετε το χυλό της βάφλας για μία νύχτα στο ψυγείο σας. Έτσι, γίνεται λείος και αφράτος.
  • Για πολύ τραγανές σπιτικές βάφλες, ρίχνεις το λείο παγωμένο χυλό πάνω στην καυτή βαφλιέρα. Αμέσως, απέξω γίνεται τραγανή και μέσα αφράτη και λαχταριστή.
  • Μην ανακατεύεις πολύ ώρα το αλεύρι μέσα στον χυλό της βάφλας, γιατί, αντί να γίνουν αφράτες βάφλες, θα γίνουν στο τέλος λαστιχωτές.
  • Καλό είναι να έχεις κοσκινίσει καλά τα στερεά υλικά ιδιαίτερα το αλεύρι ώστε να διαλυθεί γρήγορα το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά και να μην χρειάζεται να ανακατεύεις για πολλή ώρα.
  • Αμέσως μόλις τις βγάζεις από την βαφλιέρα πρέπει να τις βάζεις επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το περιττό βούτυρο. Έτσι, θα παραμείνουν τραγανές μέχρι την τελευταία μπουκιά ακόμα και όταν κρυώσουν.

Δείτε επίσης: Δανάη Μπάρκα: Μας δείχνει το σαλόνι του σπιτιού της με την απίστευτη χιονισμένη θέα

Αγαπημένο