ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αντελίνα Βαρθακούρη: Μπήκε στην κουζίνα- Το λαχταριστό γλυκό που έφτιαξε για τις κόρες της

Σας έχουμε την συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό!
15.01.2022
3
'
Αντελίνα_Βαρθακούρη Ndp

Η Αντελίνα Βαρθακούρη είναι μία στοργική μαμά που λατρεύει να φροντίζει την οικογένεια της.

Η παρουσιάστρια συνηθίζει να περνάει αρκετό χρόνο στο σπίτι μαζί με τα παιδιά της. Δεν είναι λοιπόν λίγες οι φορές που μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητά της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Μάλιστα οι συνταγές για γλυκά και φαγητά αποτελούν συχνό θέμα στα insta stories της, δεδομένης της αγάπης της για τη μαγειρική.

Πριν από μερικές μέρες λοιπόν, μας έδειξε το λαχταριστό brownie που ετοίμασε για τις κόρες της, Μελωδία και Λιόνα.

«Brownie για τα κορίτσια μου αύριο αφού το ζήτησαν! Έτσι είναι οι Κυριακές…μοσχοβολάνε!»

«Απ’ έξω σούπερ τραγανό και μέσα κοοοόλαση !‼ Ώρα για μπανάκι και ύπνο! Καλή εβδομάδα για αύριο και καλή αρχή στα παιδάκια μας!», έγραψε χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες που ανέβασε η Αντελίνα Βαρθακούρη.

Δείτε τις σχετικες φωτογραφίες:

Εικόνα
brownie
Εικόνα
brownie 2

 

 

Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας λαχταριστά brownies:

Είναι ένα γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες και συνοδεύει τέλεια τον απογευματινό καφέ μας. Ενώ, τα παιδιά το λατρεύουν, γιατί είναι σοκολατένιο και ζουμερό. Έτσι σου έχουμε την πιο λαχταριστή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

Για τα brownies:

  • 250 γραμ. βουτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες (κάψουλες με σκόνη)
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 1 κ.γλ baking powder
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. κακαο άγλυκο
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για το μείγμα τυριού:

  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κσ αλεύρι γ.ο.χ.
Εικόνα
BROWNIES

 

Εκτέλεση

Για τα brownies με τυρί κρέμα και κακάο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό. Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν τα αυγά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί 24×24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από τα brownies. Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα των μπράουνις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του.

Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα. Αφού κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε με προσοχή (γιατί η καρδιά του είναι υγρή) και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Μυστικά για τέλεια ζουμερά και αφράτα brownies:

-Αν θέλετε στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.

-Τα brownies για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά δεν πρέπει να τα παραψήσετε. Αλλιώς θα στεγνώσουν θα ξεραθούν και θα τρίβονται.

-Όταν φτιάχνετε μπράουνις μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι. Αν ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο μείγμα, θα βγουν σφιχτά και μαστιχωτά και όχι αφράτα και ζουμερά.

-Η γεύση σε αυτή την συνταγή είναι φανταστική. Μοιάζει με τσιζκέικ σοκολάτα και μπράουνις μαζί.

-Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν τελείως και θα ξεραθούν.

-Μετά τα 30΄ ψησίματος είναι έτοιμα. Η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και μέσα παραμένουν ζουμερά και αφράτα. Το εσωτερικό τους θα έχει υγρασία. Για αυτό θα τα αφήσετε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν για 10-15′ αφού ψηθούν. Μετά κόβετε και σερβίρετε.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρειΜαριέττα Χρουσαλά: Δείτε τα λαχταριστά γλυκίσματα που έφτιαξε μαζί με τα παιδιά της

Αγαπημένο