ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η Πρωταθλήτρια ρυθμικής που ξεπέρασε τις διατροφικές διαταραχές

Δες που μπορείς να παρακουλουθήσεις τις live αποκαλύψεις της.
3
'
ρυθμική γυμναστική και διατροφικές διαταραχές shutterstock

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικών Διαταραχών, το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών αποφάσισε για ακόμη μια φορά, επιστρατεύοντας τη δύναμη των social media, να διοργανώσει μια ξεχωριστή live συζήτηση.

Με σύνθημα «Μοιράσου την Ιστορία σου» (#shareyourstory) η Δρ. Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Κέντρου θα συνομιλήσει με την Ιφιγένεια Μητσοβολέα (πρωταθλήτρια ρυθμικής, αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής κα Αθλητισμού, καθώς και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης). Η νεαρή γυναίκα, με τη συνδρομή της ειδικού, θα κάνει μια αναδρομή στην πολυετή μάχη της, τόσο με την νευρική ανορεξία, όσο και με τη βουλιμία, αλλά και στη νέα της ζωή, αφού πλέον βρίσκεται σε πλήρη ανάρρωση.  Στο live θα συμμετάσχει και ένας γονιός. Θα διηγηθεί τη δική του ιστορία, όπως τη βιώνει ο ίδιος αλλά και το παιδί που βρίσκεται σε θεραπεία.

Που μπορείς να παρακολουθήσεις το live 

Tην Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 21:00 μέσω του Facebook του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών (@ellenikokentro.diatrophikon) και του προφίλ της Δρ. Μαρίας Τσιάκα στο Instagram (dr._m._tsiaka)

H Δρ. Μαρία Τσιάκα είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London. Οικογενειακή θεραπεύτρια, εξειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές.

Ερωτήσεις γονιών στις Ιστορίες Ανάρρωσης

Οι δύο συμμετέχοντες, όπως και η Δρ. Μαρία Τσιάκα, θ’ απαντήσουν, επίσης, στις ερωτήσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της κουβέντας από τους θεατές δίνοντας απαντήσεις στο κύριο ερώτημα: πώς βγαίνει κανείς από το μονοπάτι των διατροφικών διαταραχών, γιατί η νόσος δεν μπορεί να περιμένει και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας στην αναχαίτισή της.

Γιατί να το παρακολουθήσεις 

Το συγκεκριμένο live θέλει να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα: οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να ιαθούν πλήρως, αρκεί να εντοπιστούν άμεσα και να εφαρμοστούν στοχευμένα όλα τα σύγχρονα και αποτελεσματικά πρωτόκολλα θεραπείας. Επιδιώκει, όμως, και να ευαισθητοποιήσει και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι ασθενείς που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, με τις συνθήκες όπως αυτή της πανδημίας του COVID-19, να ενισχύουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Διάβασε ακόμα: Ποιο είναι το κενό που δεν κάλυψαν οι γονείς σου και το καλύπτεις τρώγοντας

Αγαπημένο