ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί έχουν πιο θαμπή επιδερμίδα όσοι καταναλώνουν ζάχαρη

Πώς η μεγάλη ποσότητα τροφής και η ζάχαρη γερνάει το δέρμα σου.
2
'
πώς η κατανάνωση ζάχαρησ σε γερνάει shutterstock

 Όσοι καταναλώνουν πολλή ζάχαρη και λίπη είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσουν σταδιακά πιο θαμπή και γερασμένη επιδερμίδα. Γιατί όμως;

Την εξήγηση μας δίνει ο Δημήτρης Οικονομάκης Ειδικός Εφαρομογών Διατολογίας εξηγώντας ότι τα διατροφικά αυτά στοιχεία  διασπούν το κολλαγόνο πιο γρήγορα, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Επισημαίνει επίσης ότι όσον αφορά στην ποσότητα της τροφής, τόσο ο υποσιτισμός όσο και η υπερβολική πρόσληψη μπορούν να βλάψουν τη φυσιολογία του δέρματος. Η παχυσαρκία αυξάνει τη διαδερμική απώλεια νερού, μεταβάλλοντας τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος. Επιπλέον, σχετίζεται με μια σειρά δερματοπαθειών, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σμήγματος, να συμβάλει στις μικροκυκλοφορικές και μακροκυκλοφορικές αλλαγές και να τροποποιήσει το μεταβολισμό του κολλαγόνου.

Διάβασε κι αυτό: 6 ξεκάθαρα σημάδια ότι καταναλώνεις πολύ ζάχαρη

Εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις της διατροφής στην υγεία και την ομορφιά του δέρματος, έχει βρεθεί ότι ωφελούν και τα συμπληρώματα. Μάθε ποιες τροφές και συμπληρώματα μπορούν να προστατέψουν από την γήρανση την επιδερμίδα σου εδώ.

Όπως επισημαίνει ο κύριος Οικονομάκης πρόσφατα, επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι η χρήση πολυβιταμινών σχετίζεται με μεγαλύτερο μήκος τελομερών, που αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη βιολογικής γήρανσης. Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που προφυλάσσουν από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και συμβάλλουν στη διαχείριση της γήρανσης του δέρματος, καθώς και στον περιορισμό της τριχόπτωσης.

Διάβασε ακόμα: Πώς να αποτοξινωθείς από τη ζάχαρη αν έφαγες πολλά γλυκά

Αγαπημένο