ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φρούτα & λαχανικά: Ο «μαγικός αριθμός» 5 που προασπίζουν την υγεία σου

Ποια και πόσα φρούτα και λαχανικά συστήνουν οι ειδικοί να καταναλώνουμε.
14.03.2021
See the video
φρούτα και λαχανικά

Ο κλινικός διαιτολόγος Γιάννης Χρύσου μας λέει ποια και πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά για να προασπίζουμε την υγεία μας. 

Σύμφωνα λοιπόν με νέα μελέτη από την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 13%.

Πιο αναλυτικά 12% μείωση στον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα, 10% από καρκίνο και 35% στον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστική νόσο. 

Τι πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Ο ωφέλιμος αριθμός κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών για την υγεία μας είναι το 5! Από τα 5 τα 3 θα πρέπει να είναι λαχανικά και τα 2 φρούτα. Δεν πρέπει όμως να προσθέτουμε αμυλούχα φρούτα και λαχανικά όπως είναι ο αρακάς, το καλαμπόκι και οι πατάτες αλλά και χυμούς φρούτων, καθώς δεν μπορούν να προσφέρουν την ίδια ποσότητα φυτικών ινών. 

Μπορούμε όμως να καταναλώνουμε άφοβα πράσινα φυλλώδη φρούτα και λαχανικά και ντομάτες και γενικότερα φρέσκα φρούτα. 

Το μαγικό συστατικό των φρούτων και των λαχανικών που συνδέονται με τη μακροζωία είναι οι φυτικές ίνες που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας καθώς εξασφαλίζουν καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και της συνολικής μας υγείας. 

Αγαπημένο