ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αβοκάντο το θαυματουγό - Τα οφέλη για την υγεία σου και συνταγές για να το φας

3 ιδέες ιδανικές για βραδινό!
3
'
avocado

Το αβοκάντο πρόκειται κυριολεκτικά για υπερτροφή όμως μπήκε στην ζωή μας δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία σου και εκτός από αυτό, έχει και σχετικά χαμηλές θερμίδες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσες βιταμίνες σου δίνει. Πώς μπορείς να το εντάξεις στην διατροφή σου και ποια είναι αναλυτικά τα οφέλη του; Θα τα βρεις όλα παρακάτω!

Αβοκάντο και οφέλη για την υγεία

Το αβοκάντο είναι αειθαλές, ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, όπου από τα αρχαία χρόνια το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν συστατικό της διατροφής τους.

avocado-sidages

Στην συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές, στις Η.Π.Α., Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Κούβα και έφτασε στο Ισραήλ και την Αυστραλία. Στην Ευρώπη έφθασε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο όταν άρχισε η καλλιέργεια του στην Ισπανία και Πορτογαλία ενώ στην Ελλάδα έφθασε στη δεκαετία του 1960. 

Ο καρπός περιέχει περίπου 70% νερό, 25% έλαια 2,5% πρωτεΐνες και 2,5% ζάχαρα. Οι λιπαρές ουσίες του βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες που δύσκολα και σε μικρές ποσότητες συναντώνται σε άλλα φρούτα, αλλά υστερεί σε βιταμίνη C. Επειδή περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών και λιπαρών με λίγα σάκχαρα θεωρείται πολύ καλή τροφή για διαβητικούς.

Πώς μπορείς να φας το αβοκάντο σου

Ο πιο κλασικός τρόπος, είναι να το κόψεις και να το βάλεις σε σαλάτα, μαζί με φυλλώδη λαχανικά και να έχεις έτσι ένα ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα.

Ωστόσο, εγώ προτιμώ να το τρώω με τους εξής δύο τρόπους:

Αβοκάντο σε τοστ

Υλικά

  • 1 αβοκάντο
  • 2 φέτες ψωμί τοστ
  • Αβγό

Διαδικασία

Βράζεις το αβγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και το καθαρίζεις. Παίρνεις το ψωμί του τοστ, προσθέτεις το αβοκάντο σε φέτες και από πάνω βάζεις το αβγό. Τόσο απλό!

avocado-tost

Αβοκάντο σε τοστ με χούμους

Υλικά

  • 1 Αβοκάντο
  • 2 φέτες ψωμί τοστ
  • Χούμους

Διαδικασία

Βράζεις το αβγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και το καθαρίζεις. Παίρνεις το ψωμί του τοστ, το αλοίφεις με το χούμους και βάζεις από πάνω το αβοκάντο σου σε φέτες.

*Με πληροφορίες από wikipedia

Αγαπημένο