ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

6 ξεκάθαρα σημάδια ότι καταναλώνεις πολύ ζάχαρη

Πώς το σώμα σου διαμαρτύρεται για την υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης
3
'
υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης shutterstock

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει μείωση της ζάχαρης. Μόνο 5% των ημερίσιων θερμίδων μπορούν να προέρχονται από τη ζάχαρη την ίδια ώρα που πολλοί διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι από την εξαίρεση της ζάχαρης από τη διατροφή σου μόνο οφέλη στην υγεία σου μπορεί να έχεις. Το πιθανότερο είναι όμως ότι είσαι μακριά από τον στόχο όπως οι περισσότεροι. Εκτός αν είσαι πιστός οπαδός της υγιεινής διατροφής πράγμα που σημαίνει ότι προσέχεις. Το κακό όμως με τη ζάχαρη είναι ότι η κατανάλωσή της μπορεί να σου προκαλέσει την ανάγκη να θες όλο και περισσότερο ενώ υπάρχει και το πρόβλημα της κρυφής ζάχαρης. Των τροφίμων υπεράνω υποψίας που καταναλώνουμε και εμπεριέχουν ζάχαρη στα συστατικά τους. Πώς θα καταλάβεις όμως ότι υπερβάλλεις με την κατανάλωση ζάχαρης.

Βγάζεις σπυράκια

Έρευνα στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics συνδέει την ακμή με την κατανάλωση ζάχαρης. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι από τους συμμετέχοντες εκείνοι που κατανάλωναν λιγότερη ζάχαρη είχαν πιο ήπια ακμή.

Διάβασε κι αυτό: Ποιά η συσχέτιση ανάμεσα ακμής και υπογονιμότητας. 

Νιώθεις ότι ξεμένεις από ενέργεια 

Η ζάχαρη ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης απότομα και τα κατεβάζει επίσης απότομα, με αποτέλεσμα να νιώθεις άδεια από ενέργεια και πεινασμένη.

Ο οδοντίατρος έχει άσχημα νέα

Η ζάχαρη χαλάει τα δόντια, γιατί προκαλεί τερηδόνα και πέτρα. Αν ο οδοντίατρος εντοπίζει ένα από τα δύο ή και τα δύο, είναι πιθανό για αυτό να ευθύνεται η υπερβολική ζάχαρη που καταναλώνεις.

Έχεις υπέρταση ή χοληστερίνη ή και τα δύο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Society of Nephrology, η κατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται με την υπέρταση. Ενώ σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association αυξάνει και τη χοληστερίνη.

Αυτοί είναι οι λόγοι που μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ journal Open Heart συστήνει ως πιο σημαντικό να μειώσεις τη ζάχαρη από το αλάτι.

Διάβασε κι αυτό: Το ιδανικό πρωϊνό για χαμηλή χοληστερίνη και οι διατροφικές λύσεις για τη μείωση της χοληστερόλης

Αισθάνεσαι γρήγορα εξάντληση, όταν κάνεις γυμναστική

Κατά τη διάρκειά της δηλαδή και πριν ολοκληρώσεις το πρόγραμμα. Η Sara Folta, PhD, καθηγήτρια στο Tufts Friedman School of Nutrition Science and Policy εξηγεί ότι αυτό είναι κάτι συνηθισμένο σε άτομα που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη.

Έχεις παχύνει…

Τι να λέμε τώρα. Τα ξέρεις. Ναι, ισχύει. Πολλές θερμίδες η ζάχαρη. Μια κουταλιά του γλυκού ίσον 60 θερμίδες.  Και σκέψου ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 22 κουταλιές. Κάνε τα μαθηματικά και θα καταλάβεις την ευνόητη σύνδεση της ζάχαρης με την παχυσαρκία.

Διάβασε ακόμα: Ποια ώρα της ημέρας να φας (ή να μη φας) γλυκό

Αγαπημένο