ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 τροφές για φυσική αποτοξίνωση

Μάθε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να λείπουν από ένα διαιτολόγιο αποτοξίνωσης.
3
'
αποτοξίνωση istock

Μετά την διατροφική «υπερφόρτωση» της Τσικνοπέμπης ας μάθουμε τις 5 καλύτερες τροφές που βοηθούν τον οργανισμό μας να ενισχύσει τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσής του. 

Νερό και αφεψήματα

Η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να διώξει τις περιττές τοξίνες.

Καφές

Ο καφές έχει συσχετιστεί με ενεργοποίηση της φυσικής μας αποτοξίνωσης, τόσο γιατί αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου όσο και γιατί ενισχύει τους μηχανισμούς διούρησης και αποβολής των περιττών τοξινών. Μελέτες τελευταία συνδέουν την κατανάλωσή του με καθαρισμό του ήπατος από το λίπος. Προτίμησε είδη καφέ που δεν απαιτούν μεγάλα ποσά ζάχαρης και γάλακτος, όπως ο ελληνικός.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Είναι πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Φυσική αποτοξίνωση χωρίς φρούτα και λαχανικά δεν νοείται. Προτίμησε σπιτικές σούπες λαχανικών, για ακόμη μεγαλύτερη πρόσληψη υγρών.

Μπαχαρικά και αρωματικά

Ξύδι, λεμόνι, πιπέρι, αλλά και βασιλικός, μαϊντανός κ.λ.π. ενεργοποιούν τους βιολογικούς μηχανικούς αποτοξίνωσης, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να περιορίσουμε το αλάτι, το οποίο ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την κατακράτηση υγρών και τοξινών στο σώμα μας.

Ψάρι

Αποτελεί μια άπαχη μορφή πρωτεΐνης, που μας δίνει τη δυνατότητα να υποκαταστήσουμε την πρωτεΐνη ζωικών προϊόντων, όπως το κρέας και τα πουλερικά που έχουν αρκετές τοξίνες. Προσοχή φυσικά σε κονσέρβες και καπνιστά που περιέχουν αλάτι.

Αγαπημένο