ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 φυσικά γλυκαντικά αν θες να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη

Απόλαυσε τη γλυκιά γεύση χωρίς παραπανίσιες θερμίδες.
23.09.2021
2
'
φυσικά γλυκαντικά υποκατάστατα ζάχαρης istock

Εκατομμύρια άρθρα έχουν γραφτεί για τις συνέπειες που έχει η ζάχαρη στο σώμα και το μυαλό μας. Σίγουρα μέχρι τώρα ξέρεις πως πρέπει να την αποφεύγεις. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο και πως τίποτα δεν συγκρίνεται με το να πέσεις με τα μούτρα μέσα στο παγωτό σοκολάτα ενώ χαζεύεις την αγαπημένη σου σειρά. Ωστόσο, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης έχει συνδεθεί με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, ακόμη και γνωστικής δυσλειτουργίας. Μην ανησυχείς όμως υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη λιγούρα σου για γλυκό, ή καλύτερα τρόποι.

Διάβασε επίσης: 9 + 1 τροφές που έχουν "κρυφή" ζάχαρη και δεν το φανταζόσουν

Εικόνα
υποκατάστατα ζάχαρης

 

Παρακάτω ακολουθούν 5 φυσικά γλυκαντικά που είναι καλύτερα από τη ζάχαρη και μπορούν να την αντικαταστήσουν μια για πάντα.

Σταφύλια

Στη φυσική τους κατάσταση, τα σταφύλια έχουν μόνο τρεις θερμίδες το καθένα και είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. To φρούτο αυτό είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και καρκίνους. Πρόσθεσε σταφύλια στο smoothie σου ή χτύπησε τα στο μπλέντερ και χρησιμοποιήστε τα στη θέση της ζάχαρης όταν φτιάχνεις muffin. Επίσης μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αντί για σταφίδες στη σαλάτα ή το ρύζι σου.

Κανέλα

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η κανέλα έχει μηδέν θερμίδες. Επιπλέον, διάφορες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2020 στο Journal of Endocrine Society, υποστηρίζουν ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τα εοίοεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με προδιαβήτη, επιβραδύνοντας την εξέλιξη σε διαβήτη τύπου 2. Δοικίμασε να πασπαλίσεις κανέλα πάνω από ένα κομμένο πράσινο μήλο και θα δεις ότι έχει γεύση που μοιάζει με μηλόπιτα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κανέλα στο γιαούρτι για να μετριάσεις την οξύτητα του.

Διάβασε τα άλλα 3 φυσικά γλυκαντικά που θα σε βοηθήσουν να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη στο elle.gr 

Αγαπημένο