ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 διατροφικές συνήθειες που νομίζεις ότι είναι υγιεινές αλλά δεν είναι!

Εσύ ποιες από αυτές έχεις στην καθημερινότητά σου;
26.09.2021
2
'
διατροφικές συνήθειες που κάνεις λάθος istock

Καταλαβαίνουμε ότι είναι απογοητευτικό να καταβάλεις κάθε προσπάθεια για μην φας αυτό που θέλεις και να το αντικαταστήσεις με πιο υγιεινές επιλογές και ξαφνικά με αυτό το άρθρο να ανακαλύψεις ότι δεν ήταν το καλύτερο που μπορούσες να κάνεις. Όλοι μας την ζωή ακούμε διατροφικές συμβουλές από περιοδικά, από ιστοσελίδες, από φίλους, από γνωστούς, από ειδικούς διατροφής. Κάποιες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά κάποιες είναι απλά ένας μύθος που 5 ειδικοί διατροφής θα καταρρίψουν ευθύς αμέσως.

Να κόψεις τη γλουτένη αν δεν χρειάζεται

«Η δίαιτα χωρίς γλουτένη έχει γίνει τάση, αλλά τα μόνα άτομα που πρέπει να τηρούν δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι εκείνοι με σοβαρή ιατρική πάθηση, όπως η κοιλιοκάκη ή η νόσος του Crohn. Πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη έχουν στην πραγματικότητα περισσότερες θερμίδες, οπότε δεν είναι απαραίτητα πιο ελαφριά ή περισσότερο ευεργετικά για την υγεία ή την απώλεια βάρους». 

Chelsea Elkin, σύμβουλος διατροφής.

Διάβασε επίσης: Δίαιτα χωρίς γλουτένη: "Φάρμακο" ή διατροφική "μόδα";

Η υιοθέτηση μιας δίαιτας εξαιρετικά χαμηλής σε υδατάνθρακες

«Οι υδατάνθρακες είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας για το σώμα σας. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι η κατανάλωση χαμηλών υδατανθράκων θα τους βοηθήσει να χάσουν βάρος, αλλά μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε έναν κύκλο ανθυγιεινών συνηθειών και υπερφαγίας. Η παντελής έλλειψη υδατανθράκων από την διατροφή σου θα οδηγήσει στην έλλειψη  σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες Β, το φυλλικό οξύ, οι διαιτητικές ίνες και πολλά άλλα».

Sylvia Melendez-Klinger, βραβευμένη συγγραφέας και παγκόσμιου βεληνεκούς επιχειρηματίας διατροφής.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές από τους ειδικούς στο elle.gr

Αγαπημένο