ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 διατροφικές συνήθειες που νομίζεις ότι είναι υγιεινές αλλά … δεν είναι!

Εσύ πόσες από αυτές ακολουθείς;
12.05.2021
2
'

Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζεις στο διαδίκτυο μια συμβουλή και αμέσως την εφαρμόζεις στην πράξη ως υγιεινή ή ιδανική για εσένα, έτσι ώστε να βρεις τη «λύση» στην αυξημένη όρεξη σου ή στην επιθυμία σου να χάσεις βάρος, όμως τις περισσότερες φορές καλό είναι να φιλτράρουμε τις πληροφορίες, να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό, αλλά κυρίως να ρωτάμε τον εαυτό μας αν αυτό που επιλέγουμε ως «λύση» ενισχύει την καλή σχέση μας με το φαγητό.

Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Σοφία Κόντη μας απομυθοποιεί μια προς μια, τις συνήθειες της διατροφής μας που λανθασμένα πιστεύαμε πως ήταν υγιεινές.

 

Εικόνα
υγιεινή διατροφή
istock

 

Αν κάνεις κάποια από τα ακόλουθα ίσως πρέπει να σκεφτείς για ποιο λόγο περιορίζεις τον εαυτό σου, αν η επιλογή σου βοηθάει τη σχέση σου με το φαγητό ή ακόμη κι αν σε βοηθάει να αλλάξεις τις συνήθειες σου.

1. Μασάς τσίχλα ή πίνεις πολύ νερό αντί να φας κανονικό φαγητό,

Γιατί έτσι ελπίζεις επως θα χάσεις βάρος.Η τσίχλα μπορεί να μειώσει λίγο το αίσθημα πείνας και το νερό είναι ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία και το σώμα μας, ωστόσο δεν θα σε αδυνατίσουν.

2. Επιλέγεις να τρως μόνο light προϊόντα ή υποκατάστατα

Γιατί σε κάνουν να πιστεύεις ότι μπορείς να φας παραπάνω από το φυσιολογικό. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι κακά ή καλά, όμως ενισχύουν την ανάγκη να τα διαλέξεις λόγω ετικέτας, αντί να καταναλώσεις αυτό που πραγματικά θέλεις να φας.

Διάβασε τις άλλες 2 "υγιεινές" συνήθειες που λανθασμένα πιστεύεις ότι σου κάνουν καλό στο elle.gr 

Αγαπημένο