ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 πράγματα που δεν ήξερες για το τσάι Matcha

Το τσάι matcha έχει γίνει σε όλους πλέον γνωστό. Μάθε όσα δεν ήξερες μέχρι τώρα.
2
'
οσα δεν ήξερες για το μάτσα τσάι iStock

Το τσάι μάτσα με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα του έχει γίνει mainstream σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το έχουμε δει να καταναλώνεται μόνο του, μαζί με γάλα ή σαντιγύ, ακόμα και μαζί με καφέ.

Τι είναι όμως το matcha tea και τι προσφέρει στην πραγματικότητα;

Η Cynthia Sass, Κλινική Διαιοτολόγος-Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στην αθλητική διαιτολογία, εξηγεί:

Το Μάτσα είναι μια ειδική μορφή πράσινου τσαγιού

Εικόνα
τσάι μάτσα
iStock

 

Το Matcha σημαίνει κυριολεκτικά «τσάι σε σκόνη». Όταν παραγγέλνεις έξω παραδοσιακό πράσινο τσάι, τα συστατικά από τα φύλλα εγχύονται στο ζεστό νερό και μετά τα πετάς. Με το matcha, πίνεις τα ίδια τα φύλλα, τα οποία έχουν κονιοποιηθεί και έχουν γίνει ένα διάλυμα. Το φτιάχνεις παραδοσιακά αναμιγνύοντας περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha με ένα τρίτο φλιτζάνι ζεστό νερό, το οποίο στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά -υπάρχει ειδικό εργαλείο bamboo- μέχρι να αφρίσει.

Το Matcha έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Εικόνα
matcha tea
iStock

Επειδή το matcha είναι κατασκευασμένο από τσάι υψηλής ποιότητας και απορροφούνται από τον οργανισμό ολόκληρα τα φύλλα, είναι μια πιο ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών από το πιο κοινό πράσινο τσάι. Εκτός από την παροχή βιταμινών και μετάλλων, το matcha είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία έχουν συνδεθεί με την προστασία από καρδιακές παθήσεις, καθώς και καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, μείωση της αρτηριακής πίεσης και αντιγήρανση.

Περιέχει καφεΐνη

Επειδή καταναλώνονται ολόκληρα τα φύλλα matcha, μπορεί να πάρεις έως και τρεις φορές περισσότερη καφεΐνη από ότι με ένα φλιτζάνι κανονικό πράσινο τσάι ή ένα φλιτζάνι καφέ. Οι λάτρεις του Matcha λένε ότι σε σύγκριση με την καφεΐνη από τον καφέ, το matcha δημιουργεί μια "παράξενη" ηρεμία λόγω μιας φυσικής ουσίας που περιέχει ονομάζεται l-theanine, η οποία προκαλεί χαλάρωση χωρίς όμως να σου προξενεί το αίσθημα της υπνηλίας.

 

Αγαπημένο