Ψητός κόκορας με εσπεριδοειδή γεμιστός με ξηρούς καρπούς
Η τέλεια συνταγή για το ρεβεγιόν!
27.12.2022
1
'Υλικά:
Για τον κόκορα:
- 1 κόκορας
- 1 σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- 1 μήλο
- 8 κουμ κουάτ
- κλωνάρια θυμάρι
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτο - Πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 200 γρ. συκωτάκια
- 1 κούπα λευκά αμύγδαλα
- 6 σύκα αποξηραμένα
- 1/4 κούπας κουκουνάρι
- 1/4 κούπας σταφίδες
- 1 κ.σ θυμάρι
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 1/2 πορτοκάλι
- Ξύλο κανέλας
- 1/2 μπαχάρι
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 100γρ. κεφαλογραβιέρα
Για την σάλτσα:
- 1/2 κ.σ αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Ζωμός από το ταψί
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Ψητή φέτα με Σύκα